Visi Organizacijos darbuotojai, savanoriai ir lankytojai privalo laikytis Organizacijos asmens duomenų tvarkymo taisyklių (politikos).

Asmens duomenų tvarkymo taisyklės (ar kitas analogiškas dokumentas, kuris gali būti ir skirtingo pavadinimo) yra Organizacijos vidinisdokumentas, kuriame paprastai aprašomi:

  • asmens duomenų tvarkymo tikslai,
  • teisėto tvarkymo sąlygos,
  • asmens duomenų tvarkymo terminai,
  • duomenų subjekto teisės ir jų įgyvendinimo procedūra,
  • kitos asmens duomenų tvarkymo sąlygos, įskaitant darbuotojų asmens duomenų tvarkymą. 
Informacija apie privalomumą 
PRIVALOMA Galima tvirtinti ir kitokio pavadinimo dokumentą ar keletą dokumentų, tačiau svarbu tenkinti turinio reikalavimus.

Prisijunkite, kad matytumėte turinį. Neturite prisijungimo?

Rašykite "gyvai" duomenų apsaugos pareigūnui arba palikite žinutę!

Valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų Asmens duomenų tvarkymo taisyklės skelbiamos Įstaigos interneto svetainės skyriuje „Asmens duomenų apsauga“. Ten taip pat skelbima: vaizdo asmens duomenų tvarkymo taisyklės, asmens duomenų subjekto teisių įgyvendinimo tvarkos aprašas, duomenų subjektų prašymų įgyvendinti duomenų subjektų teises formos, asmens duomenų apsaugos pareigūno kontaktiniai duomenys (vardas ir pavardė, telefono numeris ir (arba) elektroninio pašto adresas) ir kita aktuali informacija asmens duomenų tvarkymo klausimais.

Užklausa DAP

Jeigu Jūsų nesupažindino su Asmens duomenų tvarkymo taisyklėmis arba jos Jums nėra aiškios, suprantamos, kaip taikyti, pateikite užklausą duomenų apsaugos pareigūnui. Jis Jums suteiks visą reikiamą informaciją ir pakonsultuos. Pateikti užklausą DAP galite ir čia.

Funkcijos
Priemonės

Susisiekime


Daugiau apie paslaugą

Nuorodos