Ši gairė yra skirta naudoti norint suformuoti ir pateikti užklausą duomenų apsaugos pareigūnui.

Šiame dokumente pateikiamos procedūros, kaip suformuoti ir išsiųsti užklausą, naudojantis eDap.lt. Ši procedūra netaikoma norint pateikti užklausą kita priemone, pvz. šioje svetainėje "gyvai" ar el. paštu. Dėl kitų pateikimo priemonių žr. Atmintinė darbuotojams ir valstybės tarnautojams dėl DAP. Esant neatidėliotinam poreikiui gauti informaciją ar konsultaciją, susisiekite su DAP čia.

Kaip suformuoti užklausą ir ją išsiųsti

Prisijungti

Norėdami pateikti užklausą eDap.lt portale, pirmiausiai prisijunkite prie savo ALLaw paskyros, viršutiniame kairiame ekrano kampe spausdami Log in

Jūsų saugumui ALLaw naudoja dviejų faktorių autentikavimo būdą, todėl, jungiantis prireiks patvirtinti savo tapatybę su vienkartiniu kodu (OTP), gautu el. paštu.

Pasirinkti užklausos rūšį.

Įveskite Jums rūpimą klausimą ekrano centre esančiame paieškos lauke 🔎 Išokusio lango kairėje rasite mūsų eDap.lt žinių bazės publikacijas Jūsų ieškoma tema, dešineje rasite eDap.lt el. paslaugų katalogą, kuriame, pasirinkę Jums rūpimą užklausos rūšį, galėsite pateikti užklausą.

Pasirinkti užklausos rūšį galite ir tiesiogiai eDap.lt paslaugų kataloge.

Užpildyti užklausos formą ir pateikti.

Iššokusiame lange suformuokite užklausą, užpildydami užklausos formą, pateikite visą su Jūsų klausimu susijusią informaciją ir dokumentus. Užpildę, spauskite mygtuką "Create".

Kodėl svarbu konsultuotis su duomenų apsaugos pareigūnu

Jūsų atliekamas darbas gali turėti poveikį kitiems fiziniams asmenims ir jų asmens duomenų saugumui. Todėl svarbu, kad įvykdytumėte visas prievoles, kurias Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR) nustato tvarkant asmens duomenis.

Tikslas

  1. Gauti informaciją apie prievoles pagal BDAR ir kitus Europos Sąjungos arba valstybės narės duomenų apsaugos nuostatas ir /ar konsultaciją šiais klausimais
  2. Registruoti užklausą duomenų apsaugos pareigūnui
  3. Sumažinti pastangas ir taupyti laiką ieškant duomenų apsaugos pareigūno pateiktos informacijos bei konsultacijų.
  4. Supaprastinti duomenų apsaugos pareigūno veiklos įrodymų surinkimą ir išsaugojimą.
  5. Įvykdyti duomenų valdytojo funkciją: 1.15. Teikti paramą duomenų apsaugos pareigūnui, šiam vykdant savo užduotis ir taikant savo, kaip eksperto žinias, suteikiant šių užduočių vykdymui reikalingus išteklius bei prieigą prie asmens duomenų ir tvarkymo operacijų

Pasidomėkite, ar Jūsų paslauga apima naudojimąsi eDap.lt

Priemonės

  1. Informacija ir dokumentai, susijusi su duomenų tvarkymo operacija, dėl kurios kyla poreikis konsultuotis su duomenų apsaugos pareigūnu. Rekomenduojama naudoti ir užpildyti anketą Duomenų tvarkymo operacijos nustatymas ir jos kontekstas (klausimynas).
  2. ALLAW® DAP elektroninių paslaugų portalas eDap (reikalingas prisijungimas).
  3. eDap.lt informavimo ir konsultavimo procesas.
  4. Informacija apie ALLAW pagalbos priemones.
  5. Atmintinė darbuotojams ir valstybės tarnautojams dėl DAP

Rezultatas

Organizuotas ir automatizuotas procesas - duomenų apsaugos pareigūno suteikta informacija ir konsultacijos vienoje vietoje - eDap.lt portale.

Poveikis

1. Taupomas laikas ir sumažinamos pastangos.

Susisiekime

Neradote atsakymų? Pasitikrinkite, ar prisijungėte, kad matytumėte visą turinį!

Jeigu reikia, susisiekime čia!

Papildoma informacija

Susisiekti su duomenų apsaugos pareigūnu

Esant neatidėliotinam atvejui, šio ekrano apačioje dešinėje iššokusiame lauke galite "gyvai" susisiekti su duomenų apsaugos pareigūnu, norėdami:

  • gauti informacijos apie BDAR prievoles ir/ar konsultaciją.

Jei duomenų apsaugos pareigūnas neprisijungęs, prisijunkite ir palikite žinutę, kad mes užregistruotume Jūsų užklausą bei artimiausiu metu su Jumis susisiektume. Susisiekti galite ir el. paštu arba per eDap.lt čia.