Aprašymas

Organizacijų darbuotojai tvarko kitų fizinių asmenų asmens duomenis. Visos organizacijos turi siekti, kad kiekvienas darbuotojas suprastų savo vaidmenį, užtikrindamas organizacijos tvarkomų asmens duomenų saugumą.

Darbuotojai taip pat yra duomenų subjektai, kurių duomenis tvarko organizacija, todėl organizacijos subjektų teisių įgyvendinimo tvarkos apraše nustatyta tvarka jie taip pat gali įgyvendinti Bendrajame duomenų apsaugos reglamente ir kituose teisės aktuose jiems suteiktas teises, susijusias su asmens duomenų apsauga, o esant neaiškumų atmintinėje nustatyta kreiptis į duomenų apsaugos pareigūną. Žr. taip pat gaires.

Atsakomybės

Kiekvieno darbuotojo pareiga yra vykdyti organizacijos asmens duomenų tvarkymo ir apsaugos norminių dokumentų reikalavimus ir asmens duomenų apsaugos norminių teisės aktų reikalavimus, su kuriais jie supažindinti ir apmokyti juos vykdyti, ir kaip galima labiau rūpintis tvarkomų asmens duomenų apsauga remiantis savo žiniomis ir vadovaujantis duomenų apsaugos pareigūno, struktūrinio vieneto vadovo, darbdaviui atstovaujančio asmens duotais nurodymais. Detalios Organizacijos darbuotojų pareigos yra apibrėžtos asmens duomenų tvarkymo taisyklėse, kituose organizaciniuose dokumentuose. 

Čia pateikiama informacija apie pareigas bendrai darbuotojams, tvarkantiems asmens duomenis. Darbuotojams, kuriems paskirtas konkretus vaidmuo asmens duomenų tvarkyme ir/ar apsaugoje, skaitykite specialų aprašymą, pvz. Duomenų valdytojo ir duomenų tvarkytojo pareigų įgyvendinimo koordinatoriusSaugos specialistas (saugos įgaliotinis).

Priemonės

Dokumentacija

eDap.lt naujienos

Susisiekime


Daugiau apie paslaugą

Gairės

Duomenų subjekto žodynėlis

Sąvokos ir sutrumpinimai

Duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Kaip nustatyti duomenų tvarkymo teisinį pagrindą

Privatumo pranešimai

Šios gairės skirtos bet kuriam organizacijos personalui, kuris turi įsitikinti, kad turi atitinkamą privatumo pranešimą.

Specializuoti gidai 🔒

Čia talpinamos specializuotos duomenų apsaugos pareigūno parengtos gairės

Dalijimasis asmens duomenimis 🔒

Šiuose puslapiuose paaiškinama, kaip organizacijos darbuotojai turėtų spręsti neįprastas užklausas, kad galėtų dalytis asmens duomenimis

Socialinė žiniasklaida ir duomenų apsauga 🔒

Socialinė žiniasklaida yra svarbi priemonė darbuotojams, tačiau naudojant reikia laikytis duomenų apsaugos reikalavimų.

Papildoma informacija