Šis vertinimas gali būti aktualus darbuotojams, vykdantiems projektą, susijusį su asmens duomenimis.

Rekomendacijos darbuotojams, kaip atlikti poveikio duomenų apsaugai vertinimą (PDAV)
Kada man reikia atlikti PDAV?
Kai planuojate:

Prisijunkite, kad matytumėte turinį. Neturite prisijungimo?

Rašykite "gyvai" duomenų apsaugos pareigūnui arba palikite žinutę!

PDAV:

  • Priemonė / procesas, padedantis organizacijoms nustatyti ir sumažinti naujų projektų, sistemų ar politikos krypčių privatumo riziką. Skaityti Rizikos veiksniai duomenų subjektų teisėms ir laisvėms
  • Poveikio vertinimas, kurį atlieka organizacija, tikrindama savo procesus, kad sužinotų, kaip šie procesai veikia arba gali pakenkti fizinių asmenų, kurių duomenis ji turi, renka ar apdoroja, privatumui.
  • Priemonė / procesas, padedantis organizacijoms užtikrinti, kad visa veikla, susijusi su asmens duomenimis, būtų proporcinga ir reikalinga. Skaityti Teisėtų interesų vertinimo (balanso) testas
PDAV sukurta siekiant trijų tikslų:
  • Užtikrinti, kad būtų laikomasi taikomų teisinių, reguliavimo ir politikos reikalavimų dėl privatumo;
  • Nustatyti riziką ir poveikį; ir
  • Įvertinti apsaugą ir alternatyvius procesus, kad sumažintumėte galimą privatumo riziką.
Ar PDAV jau atlikta tam, ką noriu padaryti?
Pateikę užklausą duomenų apsaugos pareigūnui galite patikrinti, ar buvo atliktas jūsų projekto / programos / sistemos / politikos PDAV. Vadovai ir koordinatoriai tai gali patikrinti Atliktų PDAV registre.
Poveikio duomenų apsaugai vertinimų sąrašas

Jei konkrečios asmens duomenų tvarkymo veiklos ar sistemos, kurią norite naudoti, PDAV jau buvo atliktas, galite naudoti tą vertinimą kaip pagrindą, o ne atlikti naują. Norėdami pasitikrinti, susisiekite su duomenų apsaugos pareigūnu žemiau, ekrano apačioje "gyvai" arba palikite žinutę, kad susisiektume.

Jei jūsų teisinis pagrindas yra „teisėtas interesas“, kreipdamiesi į duomenų apsaugos pareigūną, galite sužinoti, ar teisėtų interesų vertinimas jau atliktas.

Užklausa DAP

Kai norite pasitikrinti, ar Jūsų projektui / programai / sistemai / politikai netaikomas reikalavimas atlikti PDAV arba jums reikia atlikti PDAV, pateikite užklausą duomenų apsaugos pareigūnui ir jums bus suteiktos prieigos prie visų reikiamų formų, suteiktos visos būtinosios konsultacijos.

Preliminariai pasitikrinti galite čia: Reikalavimo atlikti poveikio duomenų apsaugai vertinimą (PDAV) taikymo patikrinimas (klausimynas).

Funkcijos

Priemonės

Susisiekime


Daugiau apie paslaugą

Nuorodos