Aprašymas

Poveikio duomenų apsaugai vertinimas (PDAV) - tai tai procesas, skirtas duomenų tvarkymui aprašyti ir tokio tvarkymo reikalingumui ir proporcingumui įvertinti, padedantis valdyti pavojų, kuris fizinių asmenų teisėms ir laisvėms kyla dėl asmens duomenų tvarkymo, jį įvertinant ir nustatant šio pavojaus pašalinimo priemones. Procedūros tikslas - nustatyti rizikų ir grėsmių tikimybę dėl galimo tvarkomų asmens duomenų praradimo ir pažeidimo vertinimo, pavojų, kuris gali kilti valdomų asmens duomenų subjektų teisėms ir laisvėms, specifiką ir rimtumą, pasiūlyti organizacines ir IT priemones, kad būtų sumažintos rizikos, grėsmės tikimybės ar pašalinti pavojai dėl asmens duomenų praradimo bei sumažintas pavojus asmens duomenų subjektų teisėms ir laisvėms.

PDAV yra svarbi atskaitomybės priemonė, nes padeda duomenų valdytojams ne tik laikytis BDAR, bet ir įrodyti, kad, siekiant užtikrinti atitiktį Reglamentui, buvo imtasi tinkamų priemonių (taip pat žr. 24 straipsnį). Kitaip tariant, PDAV – tai atitikties užtikrinimo ir įrodymo procesas

Priežastys

SĄLYGINĖ PRIEVOLĖ Šis reikalavimas taikomas ir procedūra turi būti atliekama tais atvejais, kai dėl duomenų tvarkymo rūšies, ypač kai naudojamos inovatyvios technologijos, ir atsižvelgiant į galimus rizikos veiksnius: duomenų tvarkymo pobūdį, aprėptį, kontekstą ir tikslus, fizinių asmenų teisėms bei laisvėms gali kilti didelis pavojus. Pasitikrinkite, ar taikoma.

Reikiami ištekliai

Procesai

Rizikos fizinių asmenų teisėms ir laisvėms pagal BDAR vertinimas

Veiklos


Nustatyti duomenų tvarkymo operaciją ir jos kontekstą

Įvertinti duomenų tvarkymo operacijų reikalingumą ir proporcingumą

Įvertinti rizikas fizinių asmenų teisėms ir laisvėms pagal BDAR vertinimas

Parinkti tinkamas saugumo priemones asmens duomenų saugumui užtikrinti

Konsultuotis su VDAI

Parengti ataskaitą

Susijusios naujienos

Susisiekime

Neradote atsakymo? Pateikite savo užklausą "gyvai" ekrano apačioje arba galite pasinaudoti žemiau pateiktomis nuorodomis.


Daugiau apie paslaugą

Nuorodos